top of page

Guide til  studenter i Trondheim

Ny på lærerstudiet og i Trondheim? Her har vi samlet litt informasjon til deg!

Hvorfor studere i Trondheim?

Som student i Trondheim blir du en del av Norges beste studiemiljø. Ikke rart med tanke på at det bor over 30 000 studenter i byen! Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby, og det er ikke uten grunn! Trondheim er en vakker by som byr på mange koselige kafeer, butikker med gode studentrabatter, koselige gater, og et yrende uteliv. Med mer enn 30 000 studenter sier det kanskje seg selv at her er mulighetene mange, og du finner noe for enhver smak!

Samfundet

Den store runde bygningen rett ved Nidelva er studentenes eldorado! Studentersamfundet er en organisasjon for studenter, og her er mulighetene for å ta del i et frivillig verv store. Her finner du noe for enhver smak, alt fra å være frivillig kokk på Samfundets tilhørende restaurant «Lyche», til å være med i redaksjonen til Skandinavias eldste nålevende studentavis «Under dusken», eller å være med på å arrangere Norges største kulturfestival – UKA! Samfundet huser konserter, barer, ulike kulturarrangementer og mye mer!

 

UKA

UKA er Norges største kulturfestival og arrangeres i Trondheim annethvert år. UKA byr på utallige konserter, temafester, revy- og teateroppsetninger, og mye mer! Mange studenter velger å stille som frivillige, noe som er en super måte å møte nye folk på.

 

NTNUI

I tillegg til SALT IF finner man NTNUs eget idrettslag – NTNUI. Dette er Norges største idrettslag med et stort og variert utvalg av mer enn 50 idretter! Det driftes av studenter for studenter. Med et så bredt utvalg av idretts- og aktivitetstilbud er her noe for de fleste!

Sit

Sit er studentsamskipnaden i Trondheim. Sit tilbyr studentene flotte tilbud til studentvennlige priser. Noe av det de tilbyr er blant annet fem forskjellige treningsstudioer fordelt utover byen, helsetjenester, campustjenester og ikke minst Sit Bolig. Som ny student i Trondheim kan det være utfordrende å finne seg bolig, og derfor kan det være lurt å sjekke ut Sit sitt tilbud av studentboliger. Med sine mange studentbyer finner en boliger av alle slag, om du så ønsker å bo alene eller med flere!

 

Fadderuka

Et stort høydepunkt for nye studenter er fadderuka. De første to ukene av studieløpet kan man velge å delta i fadderuka – noe som virkelig anbefales! Her får du en gyllen mulighet til å bli godt kjent med de du skal studere sammen med. I løpet av fadderuka arrangeres det temafester, byrebus, quiz og andre spennende aktiviteter. Fadderen din gir deg gode råd om byen og om universitetet og studiet ditt, hjelper deg med praktiske ting og informerer deg om alt som skjer i løpet av fadderuka og videre i studieløpet!

bottom of page