HACKATHON 

Innovasjon blant lærerstudenter
UTSATT TIL NESTE ÅR!

For lat til å lese alt under? Se på videoen!

Hvorfor er bærekraft viktig for oss lærere?

Hackaton er kanskje ikke et ord du har hørt før. Men fortvil ikke - NÅ SKAL DU VIRKELIG BLI KJENT MED DET!

NTNU har gode tradisjoner for det sterke innovasjonsmiljøet blant studentene på NTNU, og for NTNU er det et ønske at disse miljøene skal vokse og bli enda bedre. Det er først om fremst studenter tilknyttet teknologimiljøene på Gløshaugen som er aktive i disse miljøene - men nå ønsker vi at også vi lærerstudentene skal finne sin plass.

Vi har sammen med rektorer i Trondheimsskolene kommet frem til reelle problemstillinger knyttet til utfordringer i skolene. Denne gangen vil temaet omhandle Bærekraft. Studenter kan se løsninger som kan være helt annerledes enn det som allerede eksisterer, samtidig som de bringer inn den nyeste kunnskapen og vitenskapen vi har tilgjengelig, og derfor arrangeres ofte Hackatoner for å involvere studenter i å finne nye løsninger.

Dette innebærer altså at dere studenter får en problemstilling dere skal finne en god, innovativ løsning på, hvor gruppen med det beste forslaget vinner 10.000 kr - som dere kan bruke hvordan dere selv ønsker.Praktisk informasjon

Forslagene deres på løsninger av  problemstillingen vil bedømmes av en jury bestående av mennesker fra vidt forskjellige arenaer, slik som: Bærekraftsenteret, Institutt for Lærerutdanning, ungdom fra Ungdommens Byråd og kanskje flere.

 

Under hackatonet jobber studentene i grupper på 4, hvor de sammen prøver skape nye løsninger på gitte utfordringer eller problemer. Du kan enten melde deg på i en ferdigstilt gruppe, eller så kan vi lage en for deg med tilfeldige påmeldte. Underveis i "hackingen" vil dere kunne få noe hjelp av mentorer (forelesere, ungdomsskoleelever, bærekraftsenteret osv.) som vi har huket inn.

Målet på sikt er at vi gjennom denne type aktiviteter får innovative lærerstudenter som bidrar til utvikling av norsk skole med nye ideer!

Pengepremien på 10.000 kr er sponset av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, og resten av arrangementet er sponset av Sparebank1 Midt-Norge, Universitetsforlaget og Institutt for Lærerutdanning.

 

Klikk deg videre på linken om du vil se hvordan et Hackaton kan foregå: https://www.nokios.no/hackathon/

Om du har spørsmål rundt arrangementet, kan du sende de til leder av Event og Næringsliv, Madelen, på arrangement@saltntnu.no

Håper dere er like gira som oss! Stor hilsen fra
SALT Event og Næringsliv & Pedagogstudentene